Weboldal infók

Weboldal infók

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet.

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed.

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt.

Weboldallal kapcsolatos kérdések, 
kifejezések és segédletek

Mi a tárhely? 

A tárhely a weboldal képei, videói és fájljai által felhasznált tárhely a szerveren. A levelezéseid is a tárhely részét képezik.

Mit jelent az adatforgalmi korlát?

Az adatforgalom a weboldalon lévő adatok forgalmának havi limitjét jelenti, annak a webtartalomnak, amelyet a látogató megtekinthet, letölthet. Lehetőség van nagyobb adatforgalmi limitre, így gond nélkül élvezheti a látogatók számának növekedését.

Mi az a domain?

Ez egy webhely internetcíme, amelyet a böngésző címsorába ír be. A jobb online láthatóság érdekében javasoljuk, hogy regisztráljon saját domaint pl. utazas-tervezes.hu. Természetesen kérésére mi felkutatjuk az ideális domaint és elvégezzük a beállításokat.

Használhatok egy vagy több egyedi domaint?

Annyi egyéni domaint használhat, amennyit csak akar, ha a webhelye Prémium webtárhely csomaggal rendelkezik. Ha több domain neve van, az egyikük elsődlegesként lesz beállítva, és a webhely ezen a néven jelenik meg. A többi domain erre lesz átirányítva.

Mennyi ideig tart egy domain regisztrálása?

Ez függhet a domain típusától, de általában 2 munkanapot vesz igénybe, amíg domainje működésbe lép. A FoxGrafika csapata minden szükséges beállítást elvégez és csak akkor adjuk át webhelyét, amikor teljesen használatra kész.

Hogyan használhatom a saját domainem?

Ha már van meglévő domain neve, mi beállítjuk az új webhelyéhez a meglévő domain nevét. Természetesen ha még nem rendelkezik domain névvel vagy újat szeretne a FoxGrafika csapata mindent elintéz Ön helyett. A megfelelő domain profi külsőt ad webhelyének és brand épít.

Mit jelent a prémium támogatás?

Minden Ügyfelünknek Prémium támogatást nyújtanak webtárhely üzemeltető partnerünk. Partnereink is rendelkezésére állnak hétfőtől péntekig, és mident megtesznek a megkeresés 24 órán belül történő megoldására.

Mi az űrlap?

Igényeire szabottan készítünk űrlapokat webhelyére. Korlátlan számú mezőt adhatunk meg, illetve látogatói fájlt is feltölthetnek az űrlap segítségével.

Mit jelent a weboldal statisztikái?

A részletesebb weboldal statisztika segítségével láthatja, mennyien látogatták meg weboldalát, milyen webhelyről jöttek látogatói és melyek a weboldala legnépszerűbb oldalai.

Mire jó az E-mail fiók?

Saját domainjéhez egyedi professzionális email fiókot hozunk létre. Pl. info@sajatcegem.hu vagy david@sajtcegem.hu. Az email fiókot nem csak létrehozzunk, de elvégezzük az összes beállítást rajta.

Limited webtárhely csomaghoz nem tartozik egyedi domain alapú e-mail cím.

Mi az a háttérvideó?

Feldobhatjuk weboldalát érdekes háttérvideóval. Beállíthatunk a saját háttérvideóinkból, de lehetőség nyílik arra, hogy saját videója kerüljön be. Bármilyen YouTube vagy Vimeo videót tudunk integrálni.

/Ehhez a funkcióhoz Mini vagy Standard, vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./ 

Mi a Google Analytics?

Kérésre csatoljuk weboldalához a Google Analytics fiókját. A Google Analytics segítségével követheti weboldalának statisztikáit és nézheti webhelyének teljesítményét.

/Ehhez a funkcióhoz Standard vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./

Mi a Google AdSense?

Kérésére csatoljuk weboldalához Google AdSense fiókját, ami lehetőséget nyújt arra, hogy pénzt keressen azzal, hogy weboldalán hirdetéseket jelenít meg a Google AdSense segítségével. Csatlakoztatjuk az Ads.txt fájlt annak ellenőrzéséhez, hogy kiknek a reklámja kerül megjelenítésre a weboldalán.

/Ehhez a funkcióhoz Standard vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./ 

Mi az a felhasználó regisztráció?

Korlátozhatja a hozzáférést bizonyos oldalakhoz, amelyeket csak jóváhagyott felhasználói láthatnak. A felhasználók a weboldalon regisztrálhatnak, majd jóváhagyást követően hozzáférést kapnak. Automatikus email értesítéseket kap a státuszokról és folyamatokról. A hozzáférést bármikor engedélyezheti és visszautasíthatja. 

/Ehhez a funkcióhoz Standard (100 felhasználó) vagy Profi (korlátlan) üzemeltetői tárhely szükséges./

Mit jelent a többnyelvű verzió?

Kérésre elkészítjük weboldalát többnyelvű verzióban is. Figyelem a weboldal fordítási díját a weboldal készítési díj nem tartalmazza. A többnyelvű weboldallal közelebb kerülhet nemzetközi ügyfeleihez, valamint professzionális és bizalomépítő választás.

Tájékozódjon ügyfélszolgálatunknál milyen nyelvű verziókra lenne szüksége.

/Ehhez a funkcióhoz Standard (2 nyelv) vagy Profi (korlátlan nyelv) üzemeltetői tárhely szükséges./

Mi az a biztonsági mentés?

Lehetősége nyílik, hogy biztonsági mentéseket készítsünk weboldaláról. Minden nagyobb változtatás előtt érdemes biztonsági mentést készíteni, így lehetőség lesz visszaállítani weboldalát az eredeti verzióra, ha szüksége lenne rá.

/Ehhez a funkcióhoz Standard vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./

Mi a kereső funkció?

Megkönnyítheti a vásárlás vagy gyorsabb keresésre add lehetőséget azzal, hogy lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a nevük és leírásuk alapján keressenek a termékek / témák között. Hagyja, hogy ügyfelei azonnal megtalálják, amiért jöttek.

/Ehhez a funkcióhoz Profi üzemeltetői tárhely szükséges./

Mobil-barátok a FoxGrafika által készített weboldalak?

Az általunk készített weboldalak mind reszponzív, azaz mobilbarát kialakításuak. Az elrendezés automatikusan alkalmazkodik a képernyő méretéhez.

Miért nem található a weboldalam a keresőmotorokban (Google, Seznam, Yandex, Bing)?

Ha egyszer közzéteszed a weboldaladat, az ügyfelek elérése még épp csak elkezdődött. A megfelelő tartalom elkészítése, a weboldal optimalizálása és a közösségi médián való promotálás tökéletes kombinációja az odavezető út.

Biztonságos a weboldalam?

Webtárhely üzemeltető partnerünk és a FoxGrafika csapata is nagy gondot fordít a biztonságra, ezért is biztosítunk SSL-t, folyamatosan fenntartjuk a rendszerünket és megkívánjuk a bejelentkezést felhasználóinktól, hogy a beérkező kérések engedélyezett legyenek.

GDPR-megfelelő-e a FoxGrafika által készített weboldal?

Igen. Nem osztjuk meg ügyfeleink adatait harmadik féllel, és kizárólag a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítésére használjuk fel. Ha egyszer úgy dönt, hogy törölni szeretné weboldalát és admin fiókját, többé nem tároljuk az adatait.

A weboldalam megjelenése mobilon eltérő

Webhelyeink reszponzív kialakításúak. Ez azt jelenti, hogy weboldala tartalma automatikusan alkalmazkodik az összes többi eszközhöz és a képernyő méretéhez.

Itt a szövegblokkok automatikusan áthelyezésre és a képek átméretezésre kerülnek. A képek méretezésénél (főleg keskeny képernyők esetén) előfordulhat, hogy a kép állandó felbontása érdekében a kép elemei levágásra kerülnek.

Miért nem indul el a videó/háttérvideó mobil eszközön?

Ennek az az oka, hogy a mobilon sokszor a látogatók a mobilnetet használva tekintik meg a weboldalakat, mi pedig szeretnénk biztosra menni abban, hogy nem használják el a mobilnetüket egyetlen megtekintés alkalmával, ugyanis a videó lejátszása, főleg egy jó minőségű videó esetében nagyon sok adatforgalmat használ. Ez tehát a látogatók adat használatának a védelmében van így megalkotva.