Weboldal infók

Miért mi készítsük el a weboldalát?

Mindig az Ügyfél igényeire és tevékenységére szabott felhasználóbarát weboldalt készítünk.
Megbízható tárhely: az általunk készített weboldalakat biztonságos szervereken tároljuk.
Szakértő csapatunk és webtárhely üzemeltetőink, valamint programozóink segítségével azonnali gyors megoldást nyújtunk. Semmi sem veszik el a biztonsági mentéseknek köszönhetően.
Gyors betöltési idő: a weboldal lassú betöltése elriasztja a látogatókat. Az általunk létrehozott oldalak gyorsak betöltődnek, így a látogatóknak nem kell várakozniuk.

Weboldallal kapcsolatos kérdések, 
kifejezések és segédletek

Mi a tárhely? 

A tárhely a weboldal képei, videói és fájljai által felhasznált tárhely a szerveren. A levelezéseid is a tárhely részét képezik.

Mit jelent az adatforgalmi korlát?

Az adatforgalom a weboldalon lévő adatok forgalmának havi limitjét jelenti, annak a webtartalomnak, amelyet a látogató megtekinthet, letölthet. Lehetőség van nagyobb adatforgalmi limitre, így gond nélkül élvezheti a látogatók számának növekedését.

Mi az a domain?

Ez egy webhely internetcíme, amelyet a böngésző címsorába ír be. A jobb online láthatóság érdekében javasoljuk, hogy regisztráljon saját domaint pl. utazas-tervezes.hu. A megfelelő domain kiválasztásában is segítséget nyújtunk, kérésére felkutatjuk a tevékenységéhez és márkájához leghatékonyabb, legjobb domaint.

Használhatok egy vagy több egyedi domaint?

Annyi egyéni domaint használhat, amennyit csak akar, ha a webhelye Prémium webtárhely csomaggal rendelkezik. Ha több domain neve van, az egyikük elsődlegesként lesz beállítva, és a webhely ezen a néven jelenik meg. A többi domain erre lesz átirányítva.

Mennyi ideig tart egy domain regisztrálása?

Ez függhet a domain típusától, de általában 2 munkanapot vesz igénybe, amíg domainje működésbe lép. A FoxGrafika csapata minden szükséges beállítást elvégez és csak akkor adjuk át webhelyét, amikor teljesen használatra kész.

Hogyan használhatom a saját domainem?

Ha már van meglévő domain neve, mi beállítjuk az új webhelyéhez a meglévő domain nevét. Természetesen ha még nem rendelkezik domain névvel vagy újat szeretne a FoxGrafika csapata mindent elintéz Ön helyett. A megfelelő domain profi külsőt ad webhelyének és brandet épít.

Használhatok egy vagy több domaint?

Annyi egyéni domaint használhat, amennyit csak akar. Beállítjuk a fődomaint, amely alatt mindig megjelenik webhelye, a többi domaint aldomainként regisztráljuk, így mindig a fődomaint fogják majd megjeleníteni.

Mennyi ideig tart egy domain regisztrálása?

Ez függhet a domain típusától, de általában 2 munkanapot vesz igénybe, amíg domainje működésbe lép. Mi mindent beállítunk Önnek, hogy webhelye használatra kész legyen.

Mit jelent a prémium támogatás?

Minden Ügyfelünknek Prémium támogatást nyújtanak webtárhely üzemeltető partnerünk. Partnereink is rendelkezésére állnak hétfőtől péntekig, és mindent megtesznek a megkeresés 24 órán belül történő megoldására.

Mi az űrlap?

Igényeire szabottan készítünk űrlapokat webhelyére. Korlátlan számú mezőt adhatunk meg, illetve látogatói fájlt is feltölthetnek az űrlap segítségével.

Mit jelent a weboldal statisztikái?

A részletesebb weboldal statisztika segítségével láthatja, mennyien látogatták meg weboldalát, milyen webhelyről jöttek látogatói és melyek a weboldala legnépszerűbb oldalai.

Mire jó az E-mail fiók?

Saját domainjéhez egyedi professzionális email fiókot hozunk létre. Pl. info@sajatcegem.hu vagy david@sajtcegem.hu. Az email fiókot nem csak létrehozzunk, de elvégezzük az összes beállítást rajta.

Limited webtárhely csomaghoz nem tartozik egyedi domain alapú e-mail cím.

Mi az a háttérvideó?

Feldobhatjuk weboldalát érdekes háttérvideóval. Beállíthatunk a saját háttérvideóinkból, de lehetőség nyílik arra, hogy saját videója kerüljön be. Bármilyen YouTube vagy Vimeo videót tudunk integrálni.

/Ehhez a funkcióhoz Mini vagy Standard, vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./ 

Mi a Google Analytics?

Kérésre csatoljuk weboldalához a Google Analytics fiókját. A Google Analytics segítségével követheti weboldalának statisztikáit és nézheti webhelyének teljesítményét.

/Ehhez a funkcióhoz Standard vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./

Mi a Google AdSense?

Kérésére csatoljuk weboldalához Google AdSense fiókját, ami lehetőséget nyújt arra, hogy pénzt keressen azzal, hogy weboldalán hirdetéseket jelenít meg a Google AdSense segítségével. Csatlakoztatjuk az Ads.txt fájlt annak ellenőrzéséhez, hogy kiknek a reklámja kerül megjelenítésre a weboldalán.

/Ehhez a funkcióhoz Standard vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./ 

Mi az a felhasználó regisztráció?

Korlátozhatja a hozzáférést bizonyos oldalakhoz, amelyeket csak jóváhagyott felhasználói láthatnak. A felhasználók a weboldalon regisztrálhatnak, majd jóváhagyást követően hozzáférést kapnak. Automatikus email értesítéseket kap a státuszokról és folyamatokról. A hozzáférést bármikor engedélyezheti és visszautasíthatja. 

/Ehhez a funkcióhoz Standard (100 felhasználó) vagy Profi (korlátlan) üzemeltetői tárhely szükséges./

Mit jelent a többnyelvű verzió?

Kérésre elkészítjük weboldalát többnyelvű verzióban is. Figyelem a weboldal fordítási díját a weboldal készítési díj nem tartalmazza. A többnyelvű weboldallal közelebb kerülhet nemzetközi ügyfeleihez, valamint professzionális és bizalomépítő választás.

Tájékozódjon ügyfélszolgálatunknál milyen nyelvű verziókra lenne szüksége.

/Ehhez a funkcióhoz Standard (2 nyelv) vagy Profi (korlátlan nyelv) üzemeltetői tárhely szükséges./

Mi az a biztonsági mentés?

Lehetősége nyílik, hogy biztonsági mentéseket készítsünk weboldaláról. Minden nagyobb változtatás előtt érdemes biztonsági mentést készíteni, így lehetőség lesz visszaállítani weboldalát az eredeti verzióra, ha szüksége lenne rá.

/Ehhez a funkcióhoz Standard vagy Profi üzemeltetői tárhely szükséges./

Mi a kereső funkció?

Megkönnyítheti a vásárlás vagy gyorsabb keresésre add lehetőséget azzal, hogy lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a nevük és leírásuk alapján keressenek a termékek / témák között. Hagyja, hogy ügyfelei azonnal megtalálják, amiért jöttek.

/Ehhez a funkcióhoz Profi üzemeltetői tárhely szükséges./

Mobil-barátok a FoxGrafika által készített weboldalak?

Az általunk készített weboldalak mind reszponzív, azaz mobilbarát kialakításuak. Az elrendezés automatikusan alkalmazkodik a képernyő méretéhez.

Miért nem található a weboldalam a keresőmotorokban (Google, Seznam, Yandex, Bing)?

Ha egyszer közzéteszed a weboldaladat, az ügyfelek elérése még épp csak elkezdődött. A megfelelő tartalom elkészítése, a weboldal optimalizálása és a közösségi médián való promotálás tökéletes kombinációja az odavezető út.

Biztonságos a weboldalam?

Webtárhely üzemeltető partnerünk és a FoxGrafika csapata is nagy gondot fordít a biztonságra, ezért is biztosítunk SSL-t, folyamatosan fenntartjuk a rendszerünket és megkívánjuk a bejelentkezést felhasználóinktól, hogy a beérkező kérések engedélyezett legyenek.

GDPR-megfelelő-e a FoxGrafika által készített weboldal?

Igen. Nem osztjuk meg ügyfeleink adatait harmadik féllel, és kizárólag a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítésére használjuk fel. Ha egyszer úgy dönt, hogy törölni szeretné weboldalát és admin fiókját, többé nem tároljuk az adatait.

A weboldalam megjelenése mobilon eltérő

Webhelyeink reszponzív kialakításúak. Ez azt jelenti, hogy weboldala tartalma automatikusan alkalmazkodik az összes többi eszközhöz és a képernyő méretéhez.

Itt a szövegblokkok automatikusan áthelyezésre és a képek átméretezésre kerülnek. A képek méretezésénél (főleg keskeny képernyők esetén) előfordulhat, hogy a kép állandó felbontása érdekében a kép elemei levágásra kerülnek.

Miért nem indul el a videó/háttérvideó mobil eszközön?

Ennek az az oka, hogy a mobilon sokszor a látogatók a mobilnetet használva tekintik meg a weboldalakat, mi pedig szeretnénk biztosra menni abban, hogy nem használják el a mobilnetüket egyetlen megtekintés alkalmával, ugyanis a videó lejátszása, főleg egy jó minőségű videó esetében nagyon sok adatforgalmat használ. Ez tehát a látogatók adat használatának a védelmében van így megalkotva.

Mit jelent a weboldalnál az "Elsődleges nyelv" kifejezés?

Ez a weboldalad alapértelmezett nyelve. Azt jelenti, hogy magyar nyelvű tartalom esetén, magyar alapértelmezett nyelv beállítással a "sajatdomain.hu" címen lesz elérhető az oldalad. Amennyiben pl. angol verziót adunk meg az oldalához, és a látogatód böngészője nem magyar nyelvre van állítva, úgy weboldala a "sajatdomain.hu/en" domainen fog megjelenni a böngészőben.

Kiemelt referenciák weboldal készítésre: