Gyakori kérdések

FONTOS!!!

2018. májusától az Európai Unió tagországaiban lévő üzleti vállalkozások kötelesek a GDPR szabályai alapján a személyes adatokat biztonságosan kezelni és a weboldalunkon feltüntetni. A fentiek elmulasztása, akár komoly anyagi büntetéssel is járhat, így kiemelkedően fontos, hogy a weboldalunk vagy webáruházunk fel legyen rá készítve.

Felmerülő kérdések első webáruház készítése előtt:

1. A webáruházban milyen típusú kereskedelmet lehet folytatni?

...

2. Milyen szabályok, előírások vonatkoznak a webáruház nyitásra, mit érdemes első megközelítésben tudni az online kereskedelemről?

...

3. Mi a különbség az üzletszerű kereskedelem és a magánszemélyként folytatott kereskedés között?

...

4. Milyen kezdőtőkével érdemes bele vágni az adott online kereskedelembe?

...

5. Mi az a PayPal?

...

6. Milyen fizetési formák léteznek az online kereskedelemben?

...

Mi a teendő, ha a szolgáltatások közt nem találom meg azt, amire nekem szükségem van?

Kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben hello@foxgrafika.hu és írja le részletesen mire is van szüksége.

Hogyan tudom megrendelni a kiválasztott szolgáltatást?

Kérjük töltse ki igényfelmérő adatlapunkat, melyet az <információk> menü pont alatt "Árajánlat | Megrendelés" címen talál, vagy kattintson ide.

Webes kifejezések, internet fogalmak jelentése:

1. Webáruház?

Kezdje el értékesíteni termékeit és szolgáltatásait online. Egészen a pár termékes vagy szellemi terméket értékesítő webáruháztól, a több 1000 db-os árucikkekig megvalósítjuk az elképzelésének és vállalkozásának a legmegfelelőbbet. Megalkotjuk a termékeire leghatékonyabb webshopot.

2. Mit jelent a weboldalnál a tárhely?

A tárhely a webhely tartalmának rendelkezésre álló tárhelyét jelzi. Minden webhelyen egy adott mennyiségű tárhely áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi a saját tartalmak feltöltését a webhelyre. Személyes weboldal készítése esetén az alap verzióval akár 100 MB is használható. Prémium (tárhely csomag) szolgáltatásokkal akár 5 GB szabad tárhelyet is elérhet. A webhely nem elsősorban fájltartományként szolgál, minthogy a webhelyeden több tartalom van, annál gyorsabban használhatja fel az engedélyezett sávszélességet. A webhely e-mail címének és biztonsági mentésének tartalma szintén szerepel a tárhely használatában. Ha a webhelyen nagyméretű fájlok kerülnek letöltésre, azt javasoljuk, hogy külső tárolási szolgáltatást, például Google Drive-ot használjon tárolás és megosztás céljából.

3. Mit jelent a weboldalnál az adatforgalom?

Az adatforgalom azoknak az adatoknak az összege, amely a partnerünk (weboldal üzemeltetője) szerverei és a weboldalad látogatóinak eszközén keresztül történik. Ez magában foglalja az oldal összes tartalmát, például szövegeket, képeket és egyéb fájlokat, amelyek a weboldal megjelenítéséhez szükségesek. Minél több oldalt nyit meg a látogató, annál több adat kerül átvitelre. Ez az átvitt adatok összmennyiségének növekedését eredményezi. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatok áttöltése a weboldal szerkesztése közben történik. 

4. Hogyan lesz egyedi Faviconja a weboldalamnak?

A Favicon egy apró kép (.ico kiterjesztésű fájl), mely egy oldalhoz vagy egy külön honlaphoz kapcsolódik. A Favicon általában a címsorban és /vagy a fül elején jelenik meg. Ez a Prémium szolgáltatás 'Standard vagy 'Profi weboldal üzemeltetési csomaggal elérhető, továbbá minden weboldal típushoz használható. Amennyiben szeretné, ha weboldala egyedi Faviconnal rendelkezzen, kérjük weboldal rendelésekor jelezze felénk, és elkészítjük egyedi Faviconját. 

5. Mit jelent az, hogy "használja saját domainjét"?

Már meglévő domain nevét is hozzá tudjuk adni az általunk újonnan készített weboldalhoz / webáruházhoz. Amennyiben Ön rendelkezik már domain névvel, kérjük megrendelésekor jelezze felénk. A beállításokhoz szükségünk lesz a domain DNS rekordjaira és adataira. Amennyiben nem tudja ezt hol találja, elegendő ha megadja nekünk domain szolgáltatójának elérhetőségét, vagy domain regisztrációs felületének belépési adatait és mi mindent elintéünk Ön helyett.

6. Mit tartalmaz a prémium támogatás?

Minden általunk készített és partnerünk által üzemeltetett weboldalak / webáruházak Prémium felhasználóinak kiemelt ügyfélszolgálatot garantálunk. A rendelkezésére állunk hétfőtől péntekig, és mindent megteszünk a megkeresés 24 órán belül történő megoldására.

7. Mi az a domain?

A domainnév (tartománynév) egy-egy IP-cím szöveges megfelelője. A legfontosabb tulajdonsága a domaineknek, hogy könnyebben megjegyezhetőek a csak számokat tartalmazó IP-címeknél. Weboldalkészítéshez szükség van domain névre, és mindegyik név egyedi kell, hogy legyen. Így olyan domain nevet kell választanunk, ami még nem foglalt!

8. E-mail fiókok?

Létrehozunk professzionális e-mail címet webhelye domainjéhez (például info@cegem.hu) 

9. Mi az a Google Analytics?

Igény szerint könnyedén csatolni tudjuk Google Analytics fiókját a webhelyéhez. Kövesse a részletes statisztikákat és nézze weboldalának teljesítményét.

10. Mi az a Google AdSense?

Lehetősége nyílik arra, hogy pénz keressen azáltal, hogy webhelyén hirdetéseket jelenít meg a Google AdSense segítségével. Csatlakoztatjuk az Ads.txt fájlt annak ellenőrzéséhez, hogy kiknek a reklámja kerül megjelenítésre a weboldalán.