FACEBOOK - Mi fán terem? Mire hasznos az üzleti és magánéletben?

2019.10.17

Mark Zuckerberg 2004-ben eredetileg a Harvard hallgatói számára hozta létre a felületet, melyhez előbb más egyetemek hallgatói, majd minden 13 évesnél idősebb gimnazista is csatlakozhatott. A nagyközönség számára 2006-ban nyitották meg.

A platform több mint 1,4 billió felhasználójának, 213 országban és 70 nyelven érhető el. 
A fordításokat a felhasználók közösen készítik. A felületen a felhasználók szöveges üzenetek mellett kép-, hang-, videóbejegyzéseket is megoszthatnak (posztolhatnak), eseményeket hirdethetnek, valamint saját alkalmazásokat hozhatnak létre, akár a platformba telepített szoftverek, akár saját szoftver segítségével. A fejlesztőknek lehetőségük van brandelt tartalom létrehozására teljesen ingyenesen (bár fenntartása érdekében  egyre inkább célszerű fizetni).

Próbálja ki a közösségi fordítást! Nagyon nagy élmény! A Facebook-oldal alján található egy földgömböt, erre kattintva a "Fordítóalkalmazás" indításával juthat el a fordítóközösség oldalára. Itt szavazhat a már elkészített fordítások helyességére, de az új angol szavakhoz Ön is hozzátehet a magyar megfelelőt. Tevékenységeiért a Facebook pontokat ad,  amelyekért olyan megtisztelő címeket szerezhetsz, mint például a "Betűszedő", a "Polgármester" vagy éppen a "Blogger".

google-site-verification=cQHpAOXkRDVr7Mi8QjJGng0m-0gFNrBnZ9f61NRRh3M