google-site-verification=cQHpAOXkRDVr7Mi8QjJGng0m-0gFNrBnZ9f61NRRh3M

Az Audi elnézért kért az ÚJ hirdetése miatt

2020.08.07

A német autógyár elnézést kért azért a hirdetéséért, ami rengeteg kritikát váltott ki a közösségi oldalakon, és amin azt lehetett látni, hogy egy banánt evő kislány áll egy autó előtt, nekitámaszkodva az autó elejének, írja a BBC. Az angol nyelvterületen kiadott hirdetésen a 'Verjen gyorsabban a szíved, minden szempontból' felirat került.

Botrány az ÚJ Audi Marketing fotója kapcsán...

Személyes véleményem az lenne, hogy az emberek a mai világban már mindent túlon túl gondolnak, és ez a jövőben tuti biztos, hogy nem vezet semmi jóra.

A képet MARKETING szemmel és reális nézetből:
-A piros szín figyelem felkeltő, adott volt a német gyártó számára, hogy egy piros Audi legyen az alany.
-Gyerek legyen a főszereplő, mivel nagyobb arányban vannak gyerekes családok, mint gyerek nélküliek és mert cuki kislány :)
-Banánt eszik, ez az az egyetlen olyan gyümölcs, ami színben eltérhet az öszhangtól és ezzel a gyerek sem keni ~ annyira össze magát a fotózás alatt

Lets your heart beat faster - in every aspect. #AudiRS4

Na mos erre fel a KRITIKÁK a következőképpen érveltek a képpel kapcsolatosan - Sokak szerint a hirdetés egyszerűen érzéketlen és vállalhatatlan.

Főleg a Twitteren támadták a nagy német autógyárat, az Audit. Felháborító a felhasználók szerint a lány egy életveszélyesnek tűnő szituációba helyezték el a reklámguruk.

A marketingesek azt mondták, hogy az autó soförje nem is láthatná a kocsi előtt ácsorgó gyermeket (pedig jól látható, hogy a kocsi egy ház előtt parkol, nem pedig egy lámpa előtt várakozik az indulásra -saját véleményem).

Mások azt hangoztatták, hogy a menő piros verdával és a banánevéssel szexuális töltetet is kapott a hirdetés (mivel állítólagosan a banán és a sportautók a férfi vágy szimbólumai közé tartoznak). Az Audi a kevetkező angol nyelvű szlogennel tette közzé a hirdetést:

"Hagyd, hogy gyorsabban verjen a szíved - minden aspektusban."

Az Audi már elnézést kért a hirdetés miatt, és megígérte, hogy a kép egyetlen reklámkampányban sem fogja felhasználni a jövőben. A vállalat ezen felül ezt is elmondta, hogy vizsgálatot indított az ügyben, magyarán valakik csúnyán meg fogják ütni a bokájukat a kép miatt.

Összegezve személyes meglátásom ezzel kapcsolatosan az, hogy ha az Audi marketing szakemberei akaratukon kívűl is ekkorát bakiztak, azért jó munkát végeztek, mert mindenki erről a reklám fotóról és az Audiról beszél.

Én úgy gondolom, hogy a "gyorsan híre megy" szemszögből a negatív reklám a legjobb reklám... nem kell ezt túl gondolni, sem kifacsarni.

/Forrás: https://alapjarat.hu/.../erzeketlen-hirdetese-miatt-kerult-kr...  valamint https://444.hu/.../az-audi-elnezest-kert-a-hirdetesert-melybe... és www.audi.com/


Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is.

Olvasson tovább, korábbi blogbejegyzéseinkért kattintson.

Érdemes minket követni közösségi oldalainkon is, hogy elsőként értesülhessen akciónkról, újdonságainkról. Facebook, Instagram.


google-site-verification=cQHpAOXkRDVr7Mi8QjJGng0m-0gFNrBnZ9f61NRRh3M