google-site-verification=cQHpAOXkRDVr7Mi8QjJGng0m-0gFNrBnZ9f61NRRh3M

50 Legtöbbett látogatott weboldalak 2020-ban

2020.08.23

Össze gyűjtöttük az 50 legtöbbett látogatott weboldalt, melyet világszerte felkerestek a felhasználók 2020-ban.

 1. Google.com --> Google internetes keresőrendszer, amely egyúttal (kapcsolt alkalmazásait is beleértve) térképként, pénzváltóként, számítógépként, naptárként, helyesírás-ellenőrzőként és szótárként is használható. Olyan alapfunkciót kínál a magyar felhasználóknak, amelyek jelentősen egyszerűsítik és gyorsítják a keresést.
 2. youtube.com --> A YouTube nyilvános vedeómegosztó webhely, ahol a felhasználók videóklipeket tölthetnek fel és nézhetnek meg. A Time magazin a 2006-os év találmányának választotta a honlapot.
 3. facebook.com --> A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózatm, amely 2004. február 4-én kezdte meg működését. 
 4. twitter.com --> A Twitter ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak (formázatlan szövegként, maximum 280 karakter hosszúságban) SMS-ben, a Twitter honlapján, azonnali üzenetküldő alkalmazásokon, illetve egyéb, a Twitter API-t használó programokon (például Tritterrific) vagy webes szolgáltatásokon (például Netvibes) keresztül.
 5. instagram.com --> Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló amerikai közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel, amelyeket feliratozhatnak, különböző művészi hatású effektekkel/szűrőkkel láthatnak el, beállíthatják a készítés helyét, majd ezt követően a képeket, videókat megoszthatják másokkal. 
 6. baidu.com --> A Baidu Inc. Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, a BAT néven ismert hármas egyike. Elsősorban azonos nevű internetes keresőportáljáról ismert, ezért az amerikai Google kínai megfelelőjeként is említik.
 7. xvideos.com --> Felnőtteknek való tartalmak 18+
 8. wikipedia.org --> Referencia anyagok, szótárak és lexikonok
 9. pornhub.com --> Felnőtteknek való tartalmak 18+
 10. xnxx.com --> Felnőtteknek való tartalmak 18+
 11. yandex.ru --> Yandex orosz multinacionális informatikai vállalat, specializációja az internettel kapcsolatos termékek és szolgáltatások. A Yandex működteti Oroszország legnagyobb keresőmotorját, melynek piaci részesedése 65 százalékos. 
 12. yahoo.com --> A Yahoo! Inc. amerikai cég védjegye, amellyel egy internetes portált és katalógust üzemeltet. Világszerte az első nyilvános e-mail szolgáltatók egyike. Több mint 10 féle nyelven hozzáférhető (már magyarul is) lásd: www.yahoo.hu, magánszemélyeknek ingyenes.
 13. amazon.com --> Az Amazon.com, Inc. elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég, melynek központja a Washingtoni Seattle-ben van. Ez az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég, az 1990-es évek dotcombuborékjában ez volt az egyik kulcsrészvény. Miután a buborék kipukkadt, a befektetők kételkedni kezdtek az Amazon üzleti modelljében, de a cég 2001-ben - története során először - nyereséggel zárta az évet.
 14. vk.com --> A VKontakte, rövidítve VK a legnagyobb európai online közösségi háló, székhelye Szentpétervárott található. Több nyelven is elérhető, de különösen népszerű az orosz felhasználók körében. Akárcsak a többi közösségi oldal, a VK is lehetővé teszi a felhasználók számára a publikus vagy privát üzenetküldést, csoportok, oldalak és események készítését, valamint megoszthatóak a bejegyzések, képek, videók, hangfájlok és játékok.
 15. live.com --> E-mail szolgáltató
 16. yahoo.co.jp --> Hírek és média
 17. naver.com --> Hírek és média
 18. netflix.com --> A Netflix amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat, amely a kaliforniai Los Gatosban működik, és amelyet Reed Hastings és Marc Randolph alapított 1997-ben. A cég elsődleges tevékenysége médiatartalmak előfizetéses alapon való szolgáltatása (javarészt online streaming útján), emellett saját gyártású médiatartalmakat is készítenek.
 19. reddit.com --> A Reddit egy közösségi weboldal, amelyen a felhasználók megoszthatják híreiket, képeiket és cikkeiket az ún. "subredditeken" (alredditeken). Kizárólag a regisztrált felhasználók adhatnak hozzá tartalmat, illetve értékelhetik a már meglévőket a "fel" és "le" nyilak segítségével. Több nyelven, köztük magyarul is elérhető. 
 20. xhamster.com --> Felnőtteknek való tartalmak 18+
 21. whatsapp.com --> A WhatsApp egy telekommunikációs aplikáció, melynek használatával gyorsan, egyszerűen, biztonságosan és ingyenesen* küldhet üzenetet és telefonálhat az egézs világon. Ingyenesen letölthető alkalmazás. 
 22. linkedin.com --> A LinkedIn a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata. 2002 decemberében alapították és 2003. május 5-én indították el. A LinkedIn üzleti kapcsolatok létesítésére épít. 2013. július 29-én a LinkedIn bejelentette, hogy már több mint 238 millió tagja van (2013. május 2-án még csak 225 millió tagja volt) a világ 200 országában és területén. Az oldal angolul, csehül, dánul, franciául, németül, olaszul, oroszul, portugálul, románul, törökül és tovább tíz nyelven érhető el. 
 23. ebay.com --> Az eBay Incorporated (eBay Részvénytársaság) az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett, internetes aukciós weboldal, amelyen bárki felkínálhatja eladásra bármilyen termékét vagy szolgáltatását. 
 24. office.com --> A Microsoft Office programok csomagja a Microsofttól, mely mára a sarokköve a Microsoft Office Rendszernek, melybe a Microsoft Office csomagokon kívül bizonyos kiszolgálók és webalapú szolgáltatások is beletartoznak.
 25. pinterest.com --> A Pinterest egy amerikai közösségi képmegosztó weboldal. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a regisztrált felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással. Az oldal önmeghatározása (angolul mission statement) szerint arra való, hogy összekösse a világot azon képek által, melyeket a felhasználók fontosnak tartanak.
 26. mail.ru --> Orosz E-mail szolgáltató 
 27. ok.ru --> Официальная группа об ОК.RU. Живое общение, самые свежие новости, только хорошее настроение, развлечения.
 28. google.com.br --> Keresőmotor
 29. zoom.us --> Számítógépek, elektronika és technológia
 30. discord.com --> Online Közösségi Oldal
 31. bing.com --> Keresőmotor
 32. qq.com --> Hírek és média
 33. microsoft.com --> A Microsoft Windows a Microsoft Corporation gyártotta operációs rendszerek, illetve az ezekbe épített többfeladatos grafikus felhasználói felületek, valamint bizonyos mobiltechnológiák családja. A "Windows" szó és logó a Microsoft cég védjegye. 
 34. google.de --> Németország - német nyelvű - keresőmotor
 35. msn.com --> MSN - Microsoft Networks. A chat a Liev! Messenger. Egy online beszélgetős "csetelős" rendszer. Ingyenesen letölthető.
 36. bilibili.com --> Bilibili egy Kínai videó küldő weboldal. Általában animált-, vicces- és játék videók találhatók meg rajta.
 37. roblox.com --> A Roblox egy online platform amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját játékokat készítsenek, és más felhasználók játékaival játszanak. A platformon megtalálható mindenféle játék, a klasszikus versenyzős játékoktól a role-play játékokig. 2019. augusztusa óta a Roblox 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik.
 38. amazon.co.jp --> Az Amazon.com, Inc. elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég, melynek központja a Washingtoni Seattle-ben van. Ez az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég.
 39. paypal.com --> A PayPal elektronikus kereskedelemre szakosodott, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi vállalkozás. Ez a név szinonimaként használatos az intézet által kínált internetes fizetési módozattal is. 
 40. twitch.tv --> A Twitch.tv egy videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldal, amely az Amazon.com tulajdonában áll. A Twitch.tv platformján a felhasználóknak lehetőségük van e-sport mérkőzéseket nézni és élőben közvetíteni saját játékmeneteiket. A céget 2011-ben hozták létre a népszerű Justin.tv aloldalaként. A Twitch.tv ma a világháló egyik legtöbbet látogatott weboldala. 2015-ben a Twitch bejelentette, hogy több mint 1,5 millió közvetítője és 100 millió nézője volt egy hónap alatt.
 41. amazon.de --> Az Amazon.com, Inc. elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég, melynek központja a Washingtoni Seattle-ben van. Ez az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég. Németországi régiójának weboldala.
 42. zillow.com --> Video feltöltő oldal. Előzetesen rögzítse a videóját. Az előre rögzített videókat bármilyen berendezéssel, bármilyen harmadik féltől származó rögzítőalkalmazással, bármilyen szerkesztőszoftverrel vagy professzionális felhasználásával létrehozható. Töltsön fel bárhonnan, bármikor. Ha inkább profi szeretne készíteni videókat, egy Zillow-képesített fotós feltöltheto az Ön nevében. 
 43. rakuten.co.jp --> A Rakuten Inc. egy Japán elektronikus kereskedelemmel foglalkozó társaság Tokióban.
 44. news.yahoo.co.jp --> Japán verziójú hírek és média weboldal.
 45. youtu.be --> A YouTube nyilvános videómegosztó webhely, ahol a felhasználók videóklipeket tölthetnek fel és nézhetnek meg.
 46. duckduckgo.com --> Az interenes adatvédelmi társaság, amely felhalmazza Önt, hogy zökkenőmentesen átvegye online személyes adatainak irányítását bármilyen kompromisszum nélkül.
 47. bit.ly --> A Bitly linkrövidítő eszköz nagyon népszerű, valószínűleg Ön is látott már több helyen, főleg Facebook posztokban bit.ly/... URL linkeket. Ahogy a neve is mutatja, URL címeket tud vele rövidebbé tenni.
 48. google.co.jp --> Google internetes keresőrendszer
 49. craigslist.org --> A Craigslist egy amerikai apróhirdetésekkel foglalkozó webhely, amely munkahelyekkel, házakkal, eladó elemekkel, szolgáltatásokkal, közösségi szolgáltatással, koncertekkel, közleményekkel és vitafórumokkal foglalkozik.
 50. aliexpress.com --> Az Aliexpress egy online piac, amelyet az Alibaba működtet. Kínai vállalatok nemzetközi termékeit értékesítik, beleértve a magyarországi ügyfeleket is.

A google.com a világ leglátogatottabb webhelye 2020 júliusáig. Az átlagos idő, amelyet a látogatók a webhelyen töltenek, 10 perc, látogatásonként átlagosan 8,42 oldal. A látogatásokonkénti oldalak egy népszerű elkötelezettség mutatója, amelyet úgy számítanak ki, hogy a webhely-megtekintések számát elosztják a teljes látogatói számmal. A google.com visszafordulási aránya 29,12%, azaz a látogatók 29,12% -a elhagyja a webhelyet, miután csak egy oldalt nézett meg. Amellett, hogy a google.com az első számú webhelyet rangsorolja, a számítógépes elektronika és technológia első számú webhelye is; Keresőmotorok kategorizálása.

A youtube.com és a facebook.com a következők a listán. A felhasználói elkötelezettség szempontjából a youtube.com látogatásának átlagos időtartama 21 perc, látogatásonként átlagosan 8,90 oldal, a visszafordulási arány 25,25%. Hasonlóképpen, a facebook.com átlagos látogatási időtartama 10 perc, látogatásonkénti oldalai átlagosan 8,88, visszafordulási aránya 32,48%. 

A twitter.com a legnépszerűbb számítógépek, elektronika és technológia. A 4. helyen a Közösségi Hálózatok és az Online Közösségi weboldalak között. A látogatók átlagosan 11 percig vannak a helyszínen, és a látogatások 30,54% -a csak egy oldal megtekintése után ugrál. Ezen felül az egy látogatásonként megtekintett átlagos weboldal 12.07.

A listánkon az ötödik helyet az instagram.com szerezte meg, az első számú számítógépes elektronika és technológia; Közösségi hálózatok és online közösségek weboldala. A látogatók látogatásonként 12,61 oldalt látnak, és 8 percet töltenek a webhelyen. Az instagram.com visszapattanási aránya 35,22%. 


Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is.

Olvasson tovább, korábbi blogbejegyzéseinkért kattintson.

Érdemes minket követni közösségi oldalainkon is, hogy elsőként értesülhessen akciónkról, újdonságainkról. Facebook, Instagram.


google-site-verification=cQHpAOXkRDVr7Mi8QjJGng0m-0gFNrBnZ9f61NRRh3M